Pojednanie o kráse

My muži krásu nevnímame s takou dôležitosťou ako ženy. Ženy preferujú krásu dokonca pred funkčnosťou. Ak si vyberajú nejaký predmet pre domácnosť, ako prvú a podstatnú vlastnosť si všímajú krásu výrobku.

Prečo je krása tak dôležitá pre viac než polovicu ľudstva? V čom je výnimočnosť krásy pred ostatnými vlastnosťami dejov a javov okolo nás? Krása vyjadruje cit. Povzbudzuje nás k jeho vnímaniu. Je tak dôležitá, že ostatné vlastnosti mnohokrát strácajú význam.

Táto vlastnosť žien sa asi najviac prejavuje v ich vzťahu ku kvetom. Veď kvet nemá v podstate žiadnu inú vlastnosť okrem krásy. To však stačí, aby ženy túžili po kvetoch, starali sa o ne a doslova ich milovali.

Ženy túžia po kráse, lebo cítia jej silu. Cítia, že ak krásu vpustia do svojho života, zanechá v nich nezmazateľnú stopu. Zanechá v nich cit. Akýkoľvek cit vynáša človeka do výšok vedomia. Vnímať niečo tak jemné ako krásu znamená vnímať jemnosť, vnímať lásku, vnímať podstatu človeka.

Je možno nepredstaviteľné, že sila ženy je skrytá v jej vnímaní citu. V jej jednoduchej a priamočiarej väzbe na podstatu všetkého, na lásku.

My muži sme trochu iní. Sme priami, takmer matematicky presní, logickí. Riadime sa našim rozumom a myslíme si, že to stačí. Mnohokrát si robíme vtipy zo žien, z ich „nelogického“ správania sa. Oni sú však ženy a nie muži.

Dokonalá bytosť by bola kombinácia muža a ženy. Spojenie krásy a citu s logikou a vytrvalosťou. Spojenie lásky a sily. Spojenie.

Človek hľadá vždy to, čo mu chýba. Preto muž hľadá ženu a žena hľadá muža. Hľadáme a nachádzame úplnosť. 

Diskusná téma: Pojednanie o kráse

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok