Peniaze sú symbolom všetkého v čo ľudstvo verí

    Je to zaujímavý pohľad na situáciu v súčasnosti. Každý problém, ktorý sa vyskytne, riešime prostredníctvom peňazí. Sú pre nás univerzálnym riešením všetkého.

Niet kde parkovať? Spoplatníme parkoviská, spoplatníme státia vedľa ciest a ulíc a všetko je vyriešené. Ono v skutočnosti nie je vyriešené nič, iba tí, ktorí nemajú dostatok financií, hlavne však starší ľudia, menej cestujú, viacej sa uzatvárajú do seba. Cesty, ktoré nás spájali sú zrazu spoplatnené.

Problém v školstve? Žiaden problém! Za jedného žiaka dostane škola príslušnú sumu a je to! Všetko je vyriešené. Učitelia, školy, veď sa pobite o žiakov! Ponúknite im niečo, aby u vás študovali. Takto sme vyriešili problém školstva.  Škola vie, koľko dostane na rok peňazí a môže začať kalkulovať, koľko komu a za akých podmienok. Zrazu sa na školách hovorí viacej o peniazoch. Peniaze vtrhli do rozhodovacích procesov. A tak sa zrazu nenájde dosť peňazí na pomôcky, na zošity ...

Problém zdravotníctva? Žiaden problém! Každé ošetrenie spoplatníme, všetkým činnostiam pridelíme príslušnú sumu a poďme obchodovať, pardon liečiť. Že je predmetom obchodu zdravie? Koho to trápi? Nemáš peniaze? Tak prečo si chorý?

Problém s Rómami? Jednoduché! Vyčleníme z príslušnej kapitoly rozpočtu príslušného ministerstva peniaze a o chvíľu budete vidieť výsledky. Veď je to také jednoduché!

Problém s bezdomovcami? Koho trápia? Nás teda nie! K voľbám TO nechodí, tak načo. Aby nezamrzli, dáme nejaké drobné dobrovoľníkom, ktorým vadí, ak občas nejaký bezdomovec zamrzne. Nech im uvaria nejakú polievku.

Znervózňuje nás syn? Tu máš peniaze a kúp si notebook, aspoň dáš pokoj. Budeš sa pekne hrať a my ...

Čo my? Čo si kúpime?