O farbách 2

Farby nie sú iba frekvencie, ktoré sa zobrazujú na sietnici oka. Sú viac. Ako to robia? Veď sú to „iba“ farby. Dám si na seba čierny oblek a všetci vnímajú vážnosť a dôležitosť chvíle. Čierna sa nám spája s pohrebmi, dôležitými udalosťami (svadby, štátnice, dôležité spoločenské udalosti).

Biela, ako symbol nevinnosti a čistoty, je všetko ohľadom bábätiek, oblečenie neviest, nevinnosti. Žltá je teplá farba. Zelená je pokoj. Červená je vzrušenie. Modrá je ťažká.

Čo to je? Akú majú vlastne moc farby. Sú to iba farby? Určite nie, pretože sa s nimi spájajú naše nastavenia mysle. Majú na nás väčší vplyv, ako si myslíme. Farby nás ovplyvňujú tak, že sa správame podľa nich. Človek si povie, že sa mu páčia tmavšie farby a znamená to, že už nechce veľa vzruchov v živote, už chce trošku viacej pokoja (starší ľudia).

Niekto obľubuje pestré, ba až krikľavé farby. Sú to farby slobody. Veď čo koho do toho, čo si ja oblečiem. Ja som slobodný a je mi jedno, čo si kto o mne myslí. Pestrosť – sloboda myslenia sa zobrazí na pestrosti  oblečenia. (Rómky.)

Ako je to s jednotlivými odtieňmi farieb. Presne tak isto. Žltú nosia radi ľudia svetlí aj vo vnútri.

Modrú zasa ľudia, ktorí túžia po usadenejšom spôsobe života, lebo im chýba. (Všimnime si uniformy železničiarov, autobusárov, námornícka modrá...).

Zelená je farba prírody a túto farbu obľubujú ľudia, ktorí majú radi prírodu a všetko, čo sa prírody týka.

Červená farba je veľmi výrazná až krikľavá. Je to farba života, živočíšnosti až zmyselnosti. Radi ju nosia ľudia takéhoto spôsobu prežívania života. Je to zároveň farba krvi.

A medzi tým je obrovské množstvo farebných odtieňov a kombinácií, ktoré charakterizujú naše občasné alebo aj trvalé  duševné stavy. Farbou vyjadrujeme svoje duševné rozpoloženie.

Teraz málinko zablúdim, do sveta duchovných bádateľov, ktorí tvrdia, že človek má okolo seba energiu, ktorá je farebná a nazýva sa aura. Ona tam v skutočnosti je, manželia Kirljánovi objavili spôsob ako ju odfotiť. Farba aury zobrazuje naše duševné rozpoloženie.

Zrazu sa natíska otázka, k čomu nám vlastne pasujú tie naše obľúbené farby? Predsa k nášmu duchovnému rozpoloženiu, čiže k farbe našej aury. Nebudem si predsa obliekať inú farbu pre svoje telo a inú pre svoju dušu.

 

Diskusná téma: O farbách 2

Provokačná otázka

Aká farba vám pristane? Ktorú farbu máte radi?

Re:Provokačná otázka

Mení farby aj naša duša? .....niekedy to proste cítiš, že dnes je deň na červenú a inokedy na tmavú

Pridať nový príspevok