Mať rád

Mať rád nie je iba slovo. Je to malé tajomstvo skryté za našim srdcom. Mať rád je malé svetielko pozornosti, ktoré nám svieti na predmet našej radosti. Nie je také jednoduché vytvoriť vzťah. Mať rád je vzťah.

Prirodzene prichádza otázka, prečo si najčastejšie ubližujú ľudia, ktorí majú medzi sebou vzťah, ktorí sa majú radi? Mať rád je svetielko, ktoré postupne osvecuje predmet nášho vzťahu. Postupne vidíme o ňom takmer všetko. Náš vzťah sa môže zakaliť alebo vyčistiť. Tu je ten najdôležitejší bod v našom vzťahu. Tu sa láme naše svetielko. Mať rád je fyzické vyjadrenie, ktorým sa snažíme osloviť to naše malé tajomstvo, ktoré sa neustále rozhoduje čo rado má a čo mu je protivné, nesympatické, neútulné.

Mať rád je tajomstvo. Ak ho odhalíme, objavujeme veľký úžas. Objavujeme tajomstvo ešte väčšie, ktoré nás zaplavuje svetlom poznania, vedenia. V tomto poznaní sa naše svetielko akosi stráca a mať rád sa mnohokrát mení na obyčajné mať.

V spleti súdov čo radi máme a čo nie, je ťažko nadväzovať pevný vzťah. Vnorili sme sa do chaosu. Svetielkom na našich cestách sa opäť môže stať to malé svetielko mať rád. Tento krát odstavíme toho malého sudcu, ktorý vylučuje koho bude a koho nebude mať rád.

Prijatie je vnorenie sa priamo do vzťahu, skúmanie samotného svetielka pozornosti, ktorú venujeme. Zisťujeme, že svetlo je nestranné. Svieti na každého a na každú. Náš malý sudca sa mýlil. Stali sme sa svetlom – samotným vzťahom. Svietime na všetkých. Máme radi.

2.11.2021

 

Diskusná téma: Mať rád

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok